Gitaarclub Wijchen

Informatie

Gitaarclub Wijchen geeft aan de meeste groepen elke week les. Deze lessen zijn altijd op hetzelfde tijdstip met dezelfde medeleerlingen waardoor er gelegenheid is om elkaar beter te leren kennen. Ze vinden plaats in het gebouw van Basisschool het Zuiderpad in Wijchen. Een kwartier voor de les begint de inloop en worden alle gitaren gestemd. Tijdens schoolvakanties en feestdagen worden er geen lessen gegeven, een mooie gelegenheid om thuis te laten horen wat je al geleerd hebt.

Plezier maken tijdens de lessen

Plezier staat tijdens de lessen voorop. Er is altijd tijd om even te praten over de kinderen, je studie of hoe het optreden op het feest van je ouder is gegaan. Het doel is dan ook niet om zo snel mogelijk te leren, maar om jezelf te kunnen begeleiden bij liedjes die leuk zijn om mee te zingen. Ik zing ter begeleiding ook mee met alle liedjes. Op deze manier leer je op gehoor wanneer je moet overpakken naar een nieuw akkoord.

Iedereen kan het leren

Meteen de eerste les leer ik je al een aantal grepen (akkoorden) met je linkerhand en ritmes (slagen) met je rechterhand waarna je al een simpel liedje kunt spelen. Meezingen is in het begin moeilijk omdat je alle focus nodig hebt voor het overpakken van de akkoorden, maar na een poosje zul je merken dat het lukt. Na verloop van tijd leer je ook tokkelen en tablatuur (noten omgezet naar cijfers). Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Iedereen kan het leren, zodra je begint met de eerste les.

Wil je instromen in een bestaande groep?
Dan kun je het beste eerst een aantal privélessen volgen om het niveau en het repertoire van de groep te leren kennen. Neem hiervoor direct contact op via het contactformulier.

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar? Leer dan gitaar spelen in onze kindergroep. Je speelt dan in de middag na schooltijd. Tieners en volwassenen spelen meestal in de avonduren omdat dit beter te combineren is met werk, studie en het gezinsleven.

Wil je meer weten over de verschillende lespakketten?

kind gitaarles

Playing music is such a great way to bring people together

Tobias segal

© 2024 Gitaarclub Wijchen

Thema door Anders Norén